Η εταιρεία μας   Επικοινωνία 

5.jpg 14.jpg 18.jpg

πλήρης λίστα σεμιναρίων

      SPECIAL EVENT!!!                                 

Από το PECS στην επικοινωνία μέσω Συσκευών Παραγωγής Ομιλίας, tablet και ipad

Εισηγήτρια: Lori Frost, MS, CCC-SLP


Ένα μονοήμερο διαδραστικό και πρακτικό σεμινάριο με εισηγήτρια την ίδια την συνδημιουργό του PECS, Lori Frost, ΜS, CCC-SLP!

 

Είναι ο μαθητής σας έτοιμος να μεταβεί σε μία Συσκευή Παραγωγής Ομιλίας όπως τα tablets και το ipad;

 Χρειάζεστε βοήθεια στο να επιλέξετε μία συσκευή και/ ή να βοηθήσετε τον μαθητή σας να προετοιμαστεί για τη μετάβαση;

Αυτό το σεμινάριο θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σας!!!

Με την τρέχουσα εισροή των συσκευών επικοινωνίας και των ψηφιακών εφαρμογών στην αγορά, πώς θα διασφαλίσουμε ότι οι βασικές λειτουργικές δεξιότητες επικοινωνίας διατηρούνται και διδάσκονται εξ αρχής; Οι Συσκευές Παραγωγής Ομιλίας (SGDs), αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως η εγκεφαλική παράλυση, και τώρα αυτές οι συσκευές (tablets, ipad κλπ) χρησιμοποιούνται ευρέως με άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και συναφείς επικοινωνιακές διαταραχές.

Για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, η γλώσσα και η γνωστική λειτουργία τίθενται συχνά σε κίνδυνο και συχνά βασικές κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες δεν έχουν κατακτηθεί πριν από την εισαγωγή της συσκευής. Για το λόγο αυτό, ο τρόπος με τον οποίο διδάσκουμε τη χρήση των συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας (tablets και ipad) πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένος στις ανάγκες του κάθε ατόμου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες της συσκευής έναντι των δυνατοτήτων του χρήστη.

Σε αυτό το μονοήμερο σεμινάριο περιγράφεται η διαδικασία με την οποία αναλύουμε τις τρέχουσες δεξιότητες του μαθητή στο PECS, προκειμένου να προσδιορίσουμε κατά πόσο το άτομο είναι δυνατόν να μεταβεί σε μία Συσκευή Παραγωγής Ομιλίας  (tablet, ipad κλπ).
Επίσης θα διδαχθούμε πώς επιλέγουμε τη συσκευή, τα υπέρ και τα κατά συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και πώς διδάσκουμε στον μαθητή τη λειτουργική χρήση αυτής της συσκευής.
Τέλος, αναλύουμε γιατί και πώς πρέπει να διδάξουμε τις βασικές αρχές της επικοινωνίας στον μαθητή εξαρχής προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα.

Θέματα που αναλύονται:
• Πώς αναλύουμε τις τρέχουσες δεξιότητες του μαθητή στο PECS
• Πώς προσδιορίζουμε ότι ένας μαθητής είναι υποψήφιος να μεταβεί από το PECS σε μία Συσκευή
Παραγωγής Ομιλίας (tablet, ipad κα)
• Με ποιά κριτήρια επιλέγουμε την κατάλληλη για τον μαθητή συσκευή
• Πώς προετοιμάζουμε τον μαθητή για τη μετάβαση
• Πώς χρησιμοποιούμε στοιχεία από το πρωτόκολλο του PECS για να διδάξουμε τη λειτουργική
χρήση της Συσκευής Παραγωγής Ομιλίας
• Πώς επιλύουμε προβλήματα κατά τη χρήση της Συσκευής Παραγωγής Ομιλίας (tablet, ipad κλπ)


Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας το tablet, το ipad ή οποιαδήποτε άλλη Συσκευή Παραγωγής Ομιλίας διαθέτετε για να το χρησιμοποιήσετε σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ NA EΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟ PECS.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Lori A. Frost, MS, CCC-SLP
Συνιδρυτής της Pyramid Educational Consultants, συν-δημιουργός του Συστήματος Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS
Η Lori Frost είναι αντιπρόεδρος και συν-ιδρυτής της Pyramid Educational Consultants, Inc. Είναι ένας από τους δύο συγγραφείς του Εκπαιδευτικού Εγχειριδίου PECS. Η Lori Frost υπήρξε η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού συστήματος που επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένες επικοινωνιακές δυνατότητες να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτές, τους γονείς και τους συμμαθητές παίρνοντας πρωτοβουλίες. Έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό όσονα αφορά στην εκπαίδευση της λειτουργικής επικοινωνίας και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς. Έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη μίας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν τη διδασκαλία της γλώσσας και των σχολικών δεξιοτήτων. Η κα Frost έλαβε το πτυχίο της στην παθολογία λόγου και την ακοολογία από το University of Arkansas, και το μεταπτυχιακό της στην παθολογία λόγου και ομιλίας από το North Carolina στο Chapel Hill το 1982. Έχει εργαστεί σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολικά πλαίσια ως λογοπαθολόγος. Ως Σύμβουλος της Pyramid, η κα Frost έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας τα σεμινάρια του PECS και του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid. Έχει παρουσιάσει μία σειρά από έρευνες και διαλέξεις γύρω από τον αυτισμό και την επικοινωνία, έχει γράψει διάφορα άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία και είναι καταξιωμένη στην επιστημονική της κοινότητα ως πρωτοπόρος στα λειτουργικά συστήματα επικοινωνίας.

 
ΕΓΓΡΑΦΗ
        
            

                      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ                             ΦΟΙΤΗΤΕΣ   ΑΝΕΡΓΟΙ                         ΓΟΝΕΙΣ

                                1 ΜΕΡΑ       2 ΜΕΡΕΣ*                                          1 ΜΕΡΑ      2 ΜΕΡΕΣ*   1 ΜΕΡΑ     2ΜΕΡΕΣ*    
ως   12/02/2016           140€          230€                                                    130€         210€          120€          200€
από 13/02/2016           160€          260€                                                     150€         240€

* Αφορά τη συμμετοχή και στο σεμινάριο   "Διδασκαλία εννέα σημαντικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων" με εισηγητή τον Dr. Andy Bondy στις 28/02/2016.  

 

 


Current Listings:

Sorry no current listings available

Picture Exchange Communication System®, PECS®, and Pyramid Approach to Education® are the registered trademarks of Pyramid Educational Consultants, Inc.