Η εταιρεία μας   Επικοινωνία 

8.jpg 13.jpg 1.jpg

Staff

Dr. Andy Bondy
Ευτυχία Αραμπίσογλου, Λογοθεραπεύτρια BSc, ΑΒΑ MSc
Ελεάνα Λογοθέτη MSc Ψυχολόγος
Σοφία Κουλούρα, MSc Ψυχολόγος
Lori Frost, MS CCC-SLP

Dr. Andy Bondy


Ευτυχία Αραμπίσογλου, Λογοθεραπεύτρια BSc, ΑΒΑ MSc

 

Η Ευτυχία Αραμπίσογλου σπούδασε Λογοθεραπεία στο ΑΤΕΙ της Πάτρας και πήρε το Πτυχίο της το 2003. Είναι Πιστοποιημένη Επόπτρια/Εκπαιδεύτρια του συστήματος PECS και  εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το 2008. Έχει εκπαιδευτεί στη λειτουργική ανάλυση συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή θετικών συμπεριφοριστικών προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans), καθώς και στο Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, ώστε τα προγράμματα να έχουν νόημα για το ίδιο το παιδί και την οικογένεια. Έχει λάβει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών M.Sc. από το Πανεπιστήμιο του Bangor της Ουαλίας στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ως υπεύθυνη προγραμμάτων PECS, Διαχείρισης Απρόσφορων Συμπεριφορών  και Λογοθεραπείας. Παράλληλα εκπαιδεύει επαγγελματίες στην ορθή εφαρμογή του PECS και της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Έχει συνεργαστεί με το Κολλέγιο Aegean/Omiros ως επόπτρια της Κλινικής Άσκησης των φοιτητών της Λογοθεραπείας.  Έχει συμμετάσχει στην προσαρμογή της εφαρμογής του PECS στα Ελληνικά δεδομένα. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση εντατικών προγραμμάτων εκπαίδευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτών στο PECS που έχουν οργανωθεί σε Ελλάδα και Κύπρο από το 2006 έως και σήμερα.  Έχει συμμετάσχει ως παρουσιάστρια σε συνέδρια που είχαν ως αντικείμενο τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που είχαν ως αντικείμενο διαταραχές που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης . 

 


Ελεάνα Λογοθέτη MSc Ψυχολόγος

 Η Ελεάνα Λογοθέτη, απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Εφαρμογή της θεωρίας της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και της θεωρίας της Λεκτικής Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) του Skinner στην εκπαίδευση παιδιών με ΔΑΦ στην Ελλάδα και το εξωτερικό από Πιστοποιημένους Αναλυτές της Συμπεριφοράς. Eίναι πιστοποιημένη Eπόπτρια PECS, Σύμβουλος της Pyramid και εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει εργαστεί ως θεραπεύτρια και στην συνέχεια ως επιστημονική υπεύθυνη θεραπευτικών προγραμμάτων υπό την εποπτεία αναλυτών της Συμπεριφοράς. Έχει εφαρμόσει το PECS σε πολλά παιδιά έχοντας εκπαιδευτεί υπό την εποπτεία της Ευτυχίας Αραμπίσογλου. 
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος Portage από το 1999 και έχει δουλέψει συστηματικά, εκπαιδεύοντας γονείς στην διδασκαλία δεξιοτήτων σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομο Down και ψυχοκινητική καθυστέρηση. Από το 2004 είναι επιστημονική διευθύντρια στο κέντρο ΕΝΑΥΣΜΑ. Στο ΕΝΑΥΣΜΑ η κλινική της δουλειά επικεντρώνεται στην εποπτεία του ημερήσιου προγράμματος πρώιμης παρέμβασης, στο σχεδιασμό και εποπτεία θεραπευτικών προγραμμάτων στο σπίτι στο κέντρο, στο σχολείο και στην κοινότητα, στην εποπτεία επαγγελματιών και στην εκπαίδευση γονέων παιδιών με ΔΑΦ.


Σοφία Κουλούρα, MSc Ψυχολόγος

Η Σοφία Κουλούρα, ψυχολόγος,  ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία με κατεύθυνση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμεριφοράς και ειδίκευση στις εξελικτικές διαταραχές , από το 1999. Είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος της Pyramid Educational Consultants και εισηγήτρια στα σεμινάρια για το Functional ABA και το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid από τον Ιούλιο 2014.  Ασχολείται με την εκπαίδευση και θεραπευτική υποστήριξη ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, από το 1995, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση πιστοποιημένων αναλυτών συμπεριφοράς.  Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και σε θεραπευτικές παρεμβάσεις βασισμένες στην ΕΑΣ όπως DTT,PECS, PRT , VB, και CBT.

Έχει εκπαιδευτεί από το Institute of Applied Behavior Analysis (IABA) και τον Dr. LaVigna, στη Λειτουργική Ανάλυση Συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή Θετικών Συμπεριφοριστικών Προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans).  Από το 2004 είναι μία από τις  επιστημονικές διευθύντριες του κέντρου Έναυσμα. Ως αναλύτρια συμπεριφοράς εποπτεύει θεραπευτικά προγράμματα σχετικά με  την διαχείριση  απρόσφορων συμπεριφορών και  την διδασκαλία λειτουργικών δεξιοτήτων,  και ομαδικά προγράμματα  με στόχο την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων με ΔΑΦ.

Η κα. Κουλούρα έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τις ΔΑΦ και την Εφαρμοσμένη Ανάλυσης Συμπεριφοράς στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και παρέχει συστηματικά εκπαίδευση και κλινική εποπτεία σε επαγγελματίες και οικογένειες.

 


Lori Frost, MS CCC-SLP


Caricatures were done by George and Matt at Caricatureking.com

Picture Exchange Communication System®, PECS®, and Pyramid Approach to Education® are the registered trademarks of Pyramid Educational Consultants, Inc.